wtorek, 16 września 2014

Dynia i spółka

Zaczyna się jesień więc musi być i dynia. Jak wiadomo dynia jest baaaardzo fotogeniczna, więc musiała być również sesja zdjęciowa ;) Z dyni oczywiście powstała przepyszna zupa krem. Jednak jej już nie zdążyłam zrobić fotek - za szybko zniknęła!

 



 


  Mi dynia najbardziej smakuje w spółce z czosnkiem i tymiankiem, imbirem albo z mlekiem kokosowym i prażonymi płatkami migdałów. A Wy czym najchętniej ją doprawiacie?

Pozdrawiam ciepło,
Aleksandra



10 komentarzy:

  1. Moje chłopaki (synkowie i mąz) nie lubią zupy z dyni, więc dla siebie nie robię. Za to uwielbiają z niej dżemy, więc produkcja jest co roku :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Agnieszko, daj mi proszę w takim razie przepis na ten dżem z dyni! Muszę go wypróbować :)
      Pozdrawiam!

      Usuń
  2. Ja coś do dyni nie mam ręki. Za to zawsze cieszy moje oczy.

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię dynię, ale nie zupę ;) U mnie króluje jako dekoracja.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie dynie zanim trafią do gara, robią właśnie karierę jako dekoracja ;)
      Pozdrowionka!

      Usuń
  4. u mnie na razie królują niewielkie dynie ozdobne ale zapewne i ta większa się wkrótce pojawi :)
    zupy z dyni jeszcze nie jadłam,czas to nadrobić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj to spróbuj koniecznie zupy krem z dyni! Moim zdaniem najlepsza z mlekiem kokosowym i prażonymi migdałami. A na dynie ozdobne mam ogromną chęć ;)
      Pozdrawiam!

      Usuń
  5. Ja dziś robię zupkę krem z jabłuszek i dyni właśnie :)))
    śliczne zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  6. dynia daje bardzo dużo możliwości: placuszki, puree do obiadu, pasztety, ciasta...jest pyszna!

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubię dynię. Fotki są piękne.

    OdpowiedzUsuń